Новини

Агрополихим с награда за принос в развитието на селското стопанство

Церемония за награждаването на „Агробизнесмен на България“ за 2019 г., организирана от вестник „Български фермер“ се проведе на 21 ноември в НДК.

На събитието присъстваха министърът на земеделието Десислава Танева, изпълнителният директор на Държавен фонд „Земеделие“ Васил Грудев, изпълнителният директор на Националната асоциация на зърнопроизводителите Ася Гочева, председателят на Комисията по земеделие в Народното събрание Мария Белова и др.

Освен приза „Агробизнесмен на България“ бяха връчени отличия в 10 категории за успешни през годините личности и компании.

„Агрополихим“ АД получи приза в категорията „Компания с принос в развитието на селскостопанския сектор“. Наградата беше връчена на изпълнителния директор Филип Ромбаут.

Пред близо тристата гости на събитието той говори за сеитбооборота като ефективна мярка за устойчивост на климатичните промени. Нестандартната идея, която предизвика бурно оживление сред присъстващите, е царевицата да се замени с индустриален коноп – традиционна за страната ни култура, която изисква минимална влага. Проблемът идва от забраната за преработка в България.

Назад към Новини