Новини

Агрополихим инвестира за увеличаване на производството с 50%

В рамките на инвестиционната си програма за 2019 г. най-големият производител на азотни, фосфорни и комбинирани торове у нас – „Агрополихим“ АД  продължава реализацията на проекта за разширение на съществуващия резервоарен парк за течен амоняк.

Инвестиционният проект, който и ще гарантира по-големи обеми амоняк, както за  обезпечаване на основната производствена дейност, така и за реализиране на доставки към външни потребители у нас и в чужбина, осигури на дружеството престижния сертификат за инвестиции клас А, връчен лично от министъра на икономиката.

Вече са факт и първите доставки към компании, потребители на амоняк на територията на България, Сърбия, Гърция, Босна и Румъния, с които дружеството дава сериозна заявка да се превърне в амонячен хъб на Балканите.

До края на 2020 г. капацитетът на терминала за амоняк ще се удвои до около 23 000 тона. Благодарение на реализираните възможности за внос и съхранение на амоняк предстои и въвеждането на нови продукти на пазара. За да отговори на съвременните тенденции в селското стопанство, Агрополихим работи усилено по реализация на няколко инвестиционни проекта за производство на азотни и различни многокомпонентни торове със съдържание на фосфор, калий, сяра, калций, магнезий и микроелементи. В момента се разработва и производството на високотехнологични специализирани торове с приложение в някои специфични направления на земеделието.

Амбициите на дружеството са до 3 години да увеличи производството с 50% до над 1,300,000 т, като същевременно осигури още по-широка гама от минерални торове за повишаване на добивите и  качеството на произвежданите култури от българските земеделски производители.

Назад към Новини