Новини

Агрополихим – генерален партньор на Осмата национална среща на земеделските производители в България

За осма поредна година АЗПБ организира най-авторитетния аграрен форум в България, на който представители на европейската и държавната администрация, бизнесът и браншовите организации дискутираха актуалните теми от земеделския живот в страната и Европа.

Спазвайки установената традиция, и тази година Националната среща на земеделските производители се проведе в хотел „Адмирал“, к.к. „Златни пясъци“, а генерален партньор отново е „Агрополихим“ АД. 

Във фокуса на събитието бе темата за бъдещата Обща селскостопанска политика след 2020 г. В двудневната конференция бяха дискутирани изготвянето на Националния стратегически план за следващия програмен период и създаването на Гаранционен фонд за покриване на щети от природни бедствия.

В годината, в която отбелязва 20 години от своята приватизация, генералният партньор на събитието – „Агрополихим“ АД представи богатата си продуктова гама, своята визия за развитие и важните принципи в работа на компанията – грижа, професионализъм и добронамереност в подкрепа на иновативното земеделие.

 

Направените 300 млн. инвестиции за последните 10 години дружеството е насочило в екология и опазване на околната среда, ресурсна и енергийна ефективност, производство и логистика.

Усилията на компанията са насочени в подкрепа на иновативното земеделие, затова екипите от инженер-химици и технически персонал, агроном-консултанти и търговци продължават да работят по нови продукти за развитие на иновативни технологиите за прецизно хранене на културите, както и да дават идеи и решения за устойчиви бизнес модели.

Назад към Новини