Новини

Бързи герои 112 – кауза, която спасява животи

Агрополихим АД се включи в здравнообразователния проект „БЪРЗИ ГЕРОИ 112“, насочен към всички деца в гр. Девня, на възраст от 6 до 9 години (предучилищни групи в детската градина и училища + 1, 2 и 3-ти клас), в партньорство с „Солвей Соди“ и „Девня Цимент“, с подкрепата на Община Девня, РУО – Варна, СУ „Васил Левски“ и ДГ „Незабравка“ в Девня.
В проекта бяха обхванати общо около 200 деца.

Какво цели каузата наречена „БЪРЗИ ГЕРОИ 112“?


„БЪРЗИ ГЕРОИ 112“ е здравнообразователна програма, насочена специално към деца от 6 до 9 години и техните близки, в която всички се обучават как да разпознават симптомите на инсулт и как да действат правилно в случай на спешност.

Програмата ползва естествения ентусиазъм на децата да споделят знанията си у дома, и така да научат всички в семейството как да разпознават симптомите на инсулта, за да действат уверено в случай на спешност. Целта е хората да потърсят медицинска помощ в първите 3 „златни“ часа, като така има 90% вероятност инсултът да бъде преживян без тежки и ужасяващи последици.

По време на обучението всяко дете, неговите 2-ма родители и 4-ма баби и дядовци получават по забавен и интересен начин животоспасяващи уроци и така от знанията на едно дете се ползват още поне 6 души в обществото!

 

Назад към Новини