Новини

„Агрополихим“ отбелязва Световната седмица на емоционалната интелигентност

Емоционалната интелигентност има отношение към всички сфери от живота. Балансирането на рационално и емоционално се основава на нивото на самоосъзнаване. Това е умението да знаем кога да използваме разума си и доколко може да се доверим на емоциите си. В бизнес средата емоционалната интелигентност се проявява във вземането на решения. Тя е от стратегическите лидерски умения. Дава стабилност в преговорите, комуникацията, в аргументирането и процесите на убеждаване. Помага при управлението и мотивацията на екипи.

От 15 до 19 април „Агрополихим“ отбелязва Световната седмица на емоционалната интелигентност с поредица от събития, чийто фокус е умението ни да общуваме, да проявяваме емпатия и да бъдем мотивирани.

На 15 и 16 април работници и служители от дружествата в състава на компанията се включват в анкета „Какво, според вас, е емоционална интелигентност?“. На 17 април те ще отговорят на въпроса „Какво е емпатия?“, а на 18 април ще номинират свой колега, който смятат за емоционално интелигентен.

Резултатите от направените анкети и номинации, както и информация от проведената на 15 април в София Първа международна конференция „Emotional Intelligence – Smart strategy for success“ ще сподели Женя Радева, служител на „Агрополихим“ АД , докторант по психология и участник в Конференцията. От 11:30 ч. на 19 април, тя ще представи своята гледна точка към емоционалната интелигентност с презентация на тема „Когато въгленът се превръща в диамант“. В седмицата на Емоционалната интелигентност работещите в „Агрополихим“ ще проведат кратка дискусия, в която ще припознаят личния си опит, като възможност за емоционална алхимия.

Назад към Новини