Новини

Имаме нужда от ентусиазирани, млади, активни, дисциплинирани хора, които да дават идеи

„Агрополихим“ АД е сред 50-те работодатели, които се включиха във второто издание на кариерния форум „ЗаЕдно в бъдещето“, организиран от Техническия университет във Варна. Събитието, което ще продължи до 14 март, събира работодатели, студенти и преподаватели. Една от целите на форума е да дадат насока на младите хора за пазара на труда в различни области, както и компаниите – работодатели да представят възможностите за кариерно развитие, стажове и стипендиантски програми.

Потребността на работодателите е да наемат ентусиазирани млади хора, които дават разнообразни идеи, коментира пред репортери Десислава Иванова от отдел „Човешки ресурси“ на компанията.

„В момента търсим млади хора, които имат желание да работят, да се учат, да се развиват. Имаме изградени ментори, които отделят специално внимание на младите хора и им дават насоки. Всичко зависи от това, те да са любопитни, да бъдат дисциплинирани и да бъдат отворени не само да учат, но и да дават идеи. В компанията могат да намерят добра реализация, икономисти, финансисти, юристи. Към момента проблем е намирането на кадри с инженерен и химически профил. Това е една от причините да си партнираме с Техническия университет във Варна“, коментира още Десислава Иванова.

За студентите в 3-ти и 4-ти курс „Агрополихим“ АД осигурява стажантски програми, както и възможност за провеждане на практики и стажове в реална производствена среда. 10 са новоназначените възпитаници на ТУ-Варна в компанията само за миналата година. Те работят в областта на автоматизацията, електроснабдяването и електроремонтните дейности.

Бизнесът трябва да поеме своята грижа и инициативата да помага на висшите училища, категорична е Десислава Иванова. „Ето защо „Агрополихим“ присъства като партньор не само в Техническия университет във Варна, но и в други университети, както и в средните  училища. Ние даваме казуси, по които студентите и учениците да работят, правим семинари, обучения, уъркшопи, за да можем отрано да дадем заявка за нашите потребности като работодател и да търсим начини да помогнем в изграждането на младите хора като успешни професионалисти.  

Имаме нужда от ентусиазирани, млади, активни, дисциплинирани хора, които да дават идеи и да работят в компания, чието мото е интелигентен растеж. Очакваме всеки, който има желание да бъде част от този интелигентен растеж да се включи в нашия екип.

„Ценим изключително високо възможностите, които всички наши партньори предоставят за практика, стаж, стипендии, работа, допълнителна квалификация, преквалификация и ново кариерно начало“, се казва в благодарственото писмо до „Агрополихим“ АД, подписано лично от Ректора на ТУ – Варна проф. Розалина Димова.

Кариерният форум „ЗаЕдно в бъдещето“ постави началото на поредица от събития, свързани с кариерното развитие, в които „Агрополихим“ АД участва.

Един от най-големите работодатели в България ще бъде представен в Националните дни на кариерата, организирани от JobTiger на 18 март във Варна.

https://careerdays.bg/bg/national-careerdays/program-varna

Основната цел на форума е работодателите да се срещнат със своите потенциални стажанти и служители, а студентите и младите специалисти да открият възможности за професионална реализация.

Активната предварителна подготовка на студентите за успешно представяне на знанията и уменията им пред работодателите е и целта на форума „Кариери“ 2019 г., чиито домакин е Икономически университет – Варна. Студентите ще имат възможност да посетят щанда на „Агрополихим“ на 19 март.

Многобройни кариерни възможности „Агрополихим“ АД ще представи и във форума „Кариери 2019“, организиран от Химикотехнологичния и металургичен университет (ХТМУ), София на 3 април.

Назад към Новини