Новини

„Открит ден“ на царевицата в с. Безводица, област Добрич

„Открит ден на царевицата“,  организиран от Агрополихим АД и „Еуралис семена“ се проведе в землището на с. Безводица , област Добрич.  Пред повече от 70 клиенти, дистибутори и фермери, бяха демонстрирани царевични хибриди с различни групи по ранозрелост, сред които се откроиха три селекционерски програми на „Еуралис семена“:

  • Tropical Dent – една от иновативните технологии за отглеждане на царевица, която включва хибридите ЕС Кокпит, ЕС Фалери, ЕС Метод и ЕС Кортес-хибриди с увеличен хетерозис за по -висок добив, стабилност и бързо отдаване на влага;
  • Roots Power – селекция царевични хибриди с мощна коренова система за по- голяма толерантност на суша. Хибридите от тази технология са Галери, който е хибрид две в едно, Антонети и Сензор;
  • Блазон Дуо – царевица, устойчива на хербицида Фокус Ултра. Това е едно много добро решение за полета, заплевелени с многогодишни и едногодишни житни плевели.

По време на демонстрацията бяха представени и иновации в цялостната технология за торене на царевицата, разработени от отдел „Агрохимия и почвознание“.  Те включват комбинация от предсеитбено торене с гранулирани продукти, направа на запечатка и допълване на азотното хранене с Течен азотен тор, както и вегетативно подхранване с Течен азотен тор преди окопаване. Получените резултати ще бъдат обявени след на прибирането на културата.

 


Snimka5

Назад към Новини