Новини

Вдъхновението „Агрополихим”

С какво ме вдъхновява моята професия

Женя Радева – Административен секретар, Изпълнителна дирекция
За 12 години в „Агрополихим“ АД позицията „Административен секретар“ в Изпълнителна дирекция е моето място в компанията. Щастлива съм да твърдя, че вдъхновението тече в две посоки – към мен и от мен, а в това намирам ресурс за инициативност и мислене по нов начин. Оприличавам деня си на цветен калейдоскоп от малки и свежи предизвикателства, за които няма готови решения. Точно тази динамика задвижва най-пълноценно картината и дава нова перспектива за нещата и хората. Дори понякога да изглежда, че всичко тече в гладък стереотип, тази професия ми показа, че е като река – никога не стъпваш два пъти в една и съща вода. Вдъхновението е в brainstorming-а и във възможността да влагаш идея, с която да промениш резултата по добър начин. В моята професия има две задвижващи сили – доверие и подкрепа. Те са точно като вдъхновението – за да ги има, значи текат и в двете посоки.

Владимир Желев – агроном-координатор, отдел „Агрохимия и почвознание“
За мен, да си агроном е страст и призвание, имаш пълна свобода на действия, въпреки че поемаш цялата отговорност от взетите решения. Можеш да контролираш всички процеси за постигането на качествени и количествени резултати при управлението на така наречения „завод на открито“. Да си агроном е изключително отговорна и престижна професия и това няма де се промени поради факта, че населението на планетата расте, а с това и нуждите от изхранването му. Наред с отговорността това е и творческа професия, която те кара да се чувстваш полезен за хората. Затова съм горд с избора, който направих.

Мария Татолова – специалист административни и социални дейности
Винаги съм харесвала думите на Конфуций: „Намери си работа, която ти харесва, и никога няма да ти се налага да работиш“. Обичам да намирам вдъхновение в нещата, които правя и да се самомотивирам, да работя с хора с различни характери, поведение, манталитет. Работата в областта на социалните дейности ме стимулира да бъда по-толерантна, разбираща, подкрепяща. Да влизам в обувките на другия, да проявявам емпатия. Да експериментирам, да бъда креативна. Обичам да съм обградена от щастливи и здрави хора и вярвам, че социалните придобивки повишават качеството на живот на служителите. В работата си имам възможност да допринасям, както за големите социални придобивки, така и за малките стимули, които обаче имат съществено значение за един пълноценно изживян живот. Работата ми ме вдъхновява да правя добро и това ми носи истинско удоволствие.

Антон Стойчев – ръководител обект „Зърнен терминал Варна-запад“
С разнообразието и интензивността на работата, която върша, се чувствам полезен в изграждането на нещо уникално за България. Лично аз оценявам високо шанса да се срещам ежедневно със специалисти в много области. Тази липса на монотонност и „скучни“ часове ме мотивира да давам повече от себе си. Спазването на принципа нещата да се правят по правилния начин, благодарение на хората, ангажирани с моя проект, дават пример за това, че и в България може да се случват проекти на световно ниво. Именно този факт е вдъхновението, което ми дава сили да продължавам напред.

инж. Димитър Баев – ръководител „Инвестиции и бизнес развитие“
Да работиш професия, изпълнена с нови предизвикателства. Да имаш възможност да следиш и прилагаш най-новите методи и технологии в производствената сфера. Да управляваш фирмени проекти и ресурси, чрез новаторски и творчески подход. В реално време да виждаш резултатите от своя труд и реализацията на всеки свой проект. Да пътуваш, да общуваш с много хора, да се развиваш, да поемаш отговорности… Това е професията на ръководителя на отдел „Инвестиционни проекти и бизнес развитие“ в Агрополихим АД.
За всички избрали да бъдат в нашия екип тази професия е постоянно усъвършенстване, удоволствие и удовлетвореност.

инж. Надежда Димова – ръководител отдел „Инженеринг“
Любовта ми към математиката, логиката в структурата на заобикалящия ни свят, страстта към добре свършената работа определиха избора ми на професия по естествен начин. Започнах работа като конструктор в някогашния Завод за азотни торове и така до днес… Беше трудно, особено в началото – това дето бяхме чели  в учебниците, някак си трябваше да се превърне в истинска работа. И се превърна – сигурно помогна страстта да приложиш това, което носиш в себе си, което си учил, пък и радостта, когато се сетиш за нещо, с което да помогнеш една машина да работи по-добре и благодарение на теб. Та затова… Всичко друго са подробности. Днес вече фирмата се  казва „Агрополихим“ АД. И нито веднъж не ми мина през ум да си тръгна. Понякога, когато обичаш нещо, то е завинаги. Така и с тази професия – винаги те провокира с нещо и поддържа интереса ти.

Десислава Тончева – експерт „Комуникации“
Казват, че вдъхновението може да бъде открито навсякъде, стига да имаш сетива, които са настроени за това. Обичам професията си, затова не е трудно да кажа, че за мен тя е вдъхновение. Харесвам предизвикателствата, пред които се изправям всеки ден, възможността да гледам на света от различен ъгъл, да работя с интересни, можещи, добронамерени и креативни хора, да се уча всеки ден… Казано по този начин, за много хора този тип вдъхновение, може би не кореспондира с индустрията, но за мен мястото, където работя е част от вдъхновяващото предизвикателство, наречено успешна кариера. В този случай дори индустриалният пейзаж е част от него – „бетон и мечти“, както казва големият Пеньо Пенев…   

Назад към Новини