Новини

Стартира сезонът на новите стажантски програми в Агрополихим АД

Началото на месец юли сложи старт на още една ползотворна инициатива в „Агрополихим“ АД – две летни младежки програми за стажанти и практиканти.

Тази година посрещаме над 23-ма ученици и студенти, които ще получат възможността да се включат активно в програмите за платен стаж и професионално практическо обучение, начело със своите ментори.

На 3 юли, на едномесечен платен стаж в Агрополихим започна Галин Атанасов, студент от III курс, специалност „Електроенергетика“ в Технически университет – Варна. Негови ментори по време на стажа ще бъдат Благой Станев /Началник цех Ел. снабдяване/ и Атанас Папазчев /Главен енергетик/. По време на стажа си при нас, Галин ще работи върху различни задачи, инициативи и проекти, с подкрепата на неговите ментори.

В същия ден, на територията на завода, посрещнахме първата от три последователни групи ученици от ПГХ и ХВТ „Дм. Ив. Менделеев“ гр. Варна, с класен ръководител Елена Савова, които ще проведат тридневен стаж в Централната изпитвателна лаборатория (ЦИЛ) на „Агрополихим“ АД. Техен ментор по време на стажа е Иванка Панайотова, Ръководител ЦИЛ.

На задължителна производствена практика с продължителност от 10 дни в отдел „Автоматизация“ с ментори Георги Георгиев, Минчо Кърджилов, Христо Попов започна и Добромир Добрев – 10 клас, специалност „Програмно осигуряване“ в ПГИ „Д-р Иван Богоров“, гр. Варна.

Назад към Новини