Новини

Агрополихим с поредна награда от конкурса за иновации на АГРА

Като победител в категория „Торове и препарати за селското стопанство“ от Конкурса за иновации на „Агра 2020“ бе отличен комбинираният тор NP на „Агрополихим“ АД.

В надпреварата се включиха общо 47 продукта и разработки на 29 фирми и научни институти – участници в Международната селскостопанска изложба, която се проведе от 19-ти до 23-ти февруари в Международния панаир в Пловдив.

Иновативният за българския пазар NP 18:38 + 5 S + 0,3 Zn е азотно-фосфорен тор, създаден за подхранване на почви, които имат запас на калий. Високото съдържание на фосфор го прави подходящ за предсеитбено торене на всички земеделски култури и особено подходящ за торене на такива, които имат чувствителен дефицит към елементите сяра и цинк. NP притежава високо съдържание на лесно усвоими по форма хранителни елементи, което го прави добро решение за всяко стопанство.

„Искам да благодаря на всичките 1000 души, които всеки ден се грижат, за да произвеждаме качествени торове и да предлагаме работещи решения на българските земеделци”, каза Владимир Желев, ръководител отдел „Агрохимия и почвознание“ в „Агрополихим“ АД. Наградата беше връчена от главния директор на Международния панаир – Пловдив, д-р Иван Соколов.

Освен иновативния NP 18:38+5S+0,3Zn, в рамките на едно от най-значимите събития за земеделския сектор, „Агрополихим“ АД представи своята богата продуктова гама от гранулирани и течни торове в помощ на земеделските производители.

Назад към Новини