Новини

Успешните технологии за торене с марката „Агрополихим“ представиха в поредица от събития агроном-консултантите на компанията

В поредица от събития агроном-консултантите на „Агрополихим“ представиха пред земеделските производители успешните технологии за торене.

След като започна годината с награда от Конкурса за иновации на „Агра 2019“, „Агрополихим“ продължи традиционните си участия в изложения и форуми в областта на земеделието, в които е желан участник и партньор.  

В края на март „Агрополихим“ АД бе един от заслужаващите внимание презентатори и генерален партньор в четвъртото издание на изложението „Дунавски овощари“ 2019 г. 

Специализираното събитие събра в Русе представители на Съюза на българските овощари, който обединява 372-ма производители с обща годишна продукция от 50 000 тона плодове.

Пред участниците бяха представени технологиите на „Агрополихим“ за прецизно хранене на трайни насаждения.

Компанията се включи и в най-значимия форум за земеделска техника БАТА АГРО 2019, който се проведе от 14 до 17 май в Стара Загора. Форумът за иновации, технологии и срещи на бизнеса представи най-големите световноизвестни брандове за селскостопанска техника, продукти и услуги за земеделието. На повече от 37 000 кв. м изложбена площ бяха представени 187 компании, свързани с агросектора.

Екипът на „Агрополихим“ коментира състоянието на посевите и предимствата, които продуктите на компанията дават на земеделските производители.

Според направените от агроном-консултантите на „Агрополихим“ прогнози състоянието на посевите е добро, но крайният резултат при есенниците в Централна Северна България ще е по-слаб в сравнение с миналата година. В Южната част на страната, пшеницата е в добро състояние, но липсата на дъжд на места е причина за изсъхване на посеви. Тази година жътвата няма да закъснее, прогнозират още експертите. При третираните с торове на „Агрополихим“ полета от рапица специалистите на компанията очакват добиви от над 350 кг от декар. Агроном-консултантите прогнозират добри резултати и при царевицата и слънчогледа. Според тях за слънчогледа най-прецизният вариант за първо подхранване по време на вегетацията е с течни торове. На втория етап от храненето на посевите се препоръча да се комбинират течните торове от сериите ФАСТ и ФАСТ+ с  фунгициди. 

Откритият ден в гр. Раковски, Пловдивска област даде възможност на земеделски производители да се запознаят с технологии за хранене на рапица с течни и гранулирани торове от продуктовата гама на „Агрополихим“ АД.

Прилагането на нови технологии в розовите полета земеделските експерти на „Агрополихим“ демонстрираха в рамките на Открития ден в стопанството на Тодор Иванов в село Красново, Пловдивско.

В казанлъшкото село Копринка бяха представени технологии за торене на пшеница.

В края на май беше официално открито и второто аграрно изложение Международни дни на полето – България. Екип на „Агрополихим“ Ад се включи в организираните презентации и дискусии за предизвикателствата пред различни селскостопански сектори. В тазгодишното изложение се включиха и производители на полски и оранжерийни зеленчукови култури, малинопроизводители, животновъди, пчелари и производители на биологична продукция.

„Агрополихим“ АД бе и партньор на проведения в Добрич фестивал „От българско, по-българско за нашата трапеза“. Събитието, организирано с подкрепата на община Добрич има за цел да подкрепи земеделски производители и да популяризира българската продукция.

Назад към Новини